onsdag 24. april 2013

Blodprøvetaking på UiA


Eva Eikebrokk er bioingeniørstudent ved UiA, hun er student i andre klasse og er aktiv i NITO Studentene UiA - der hun er økonomiansvarlig.



Nå har vi fått omvisning på blodprøvetakingslaboratoriet ved UiA, og sant skal sies - her får bioingeniørstudentene øvd seg på blodprøvetaking slik det foregår i det virkelige livet.

Vi var så heldige at Eva Eikebrokk, en student i andreklasse - tok blodprøver på oss idag. Så vi fikk erfare at det var god opplæring her ved UiA! Eva har fått sommerjobb i Stavanger - selv om hun er fra Kvinesdal opprinnelig. Og vi kan bekrefte at blodprøvetakingen; den utførte hun kjempebra!
Var ikke vits i å grue seg til blodprøvene! 
Eva Eikebrokk mener at det hadde vært mer lærerikt å ha praksis tidligere i studiet, selv om hun får øvd seg på skolens laboratorium. Blodprøvetakingen begynte de ikke med før i andre klasse, men hun er glad for at de har blodprøvetaking i utdanningen - selv om de kunne ha begynt med det før. 

 Hun synes også at det burde vært flere praksisplasser til bioingeniørstudentene ved Sørlandet sykehus, Kristiansand. Men hun er også åpen for at studentene kan benytte andre sykehus for å få gjennomført praksisen. 

Bioingeniørstudentene i Kristiansand har ikke praksis før i 3.året av studiet, som er ganske sent i forhold til andre bioingeniørutdanninger - men de får jammen øvd seg på blodprøvetakingen.

Men samtidig ønsker studentene at de kunne hatt tidligere praksis i studiet sitt.

Vi gleder oss til seminar med bioingeniørstudentene i Kristiansand! 

For de som befinner seg ved UiA vil seminaret starte 1400 på Lilletunstova. 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar